Julegaver på jobbet :)

Der er mange virksomheds leder der ikke ved, hvad julegaven til alle de ansatte skal være før i sidste øjeblik. I mange tilfælde bliver det 3 flasker vin, fordi det er nemt og overskueligt. Men der er flere og flere virksomheder der vælger at købe gaver, som støtter samfundet eller velgørende organisationer. Det kan være et sponser barn i Afrika, eller en kurv med fair trade vare.

For at sende et budskab ud til befolkningen og de ansatte om at virksomheden støtter en god sag. Det er dog ikke alle ansatte der tager lige godt imod sådan en julegave. Har lige hørt om en virksomhed der gav sine ansatte et valg. – Vil du have en jule gave eller vil du donere din gaves værdi til et velgørende formål?

De fleste ansatte følte de blev nød til at donere deres julegave til et velgørende formål, for ikke at virke grådig, selvom de helst ville have en jule gave til dem selv. Så det skabte lidt skuffelse i virksomheden. Hvis en virksomhed vælger at julegaven skal gives til et velgørende formål. Så er den bedste måde at gøre det på, ved at spørger de ansatte om de syntes det er ok at alle julegavernes værdi går til et velgørende formål, og så i fælles skab bestemme hvilken formål pengene skal gå til. På denne måde føler de ansatte at de har været med til at tage beslutningen omkring deres julegave. For mange ansatte betyder årets julegave meget, et lille højde punkt på året lige som julefrokosten. Og når en af disse ting så bliver lavet om, skal man selvfølgelig lige vende sig til dette.