Sådan får du et job – hurtigt

Hvis du følger disse råd, vil du stå meget stærkt i din jobsøgning, og forhåbentlig få landet et nyt job – hurtigt! Hvis du gerne vil have mere sparring vedrørende din jobsøgning, så husk at du altid kan henvende dig hos din a-kasse for at høre om de har nogen kurser vedrørende dette. Det kan være en god idé at søge så meget hjælp som muligt, da jobsøgning kan være svært nu om dage. Du kan evt. læse mere her om a-kasser og hvad de kan hjælpe dig med.

Tro på det

Det første denne proces kræver, er at du ikke er bange for mennesker. Du er nødt til at foretage telefonopkald før og efter du søger jobbet. Du er nødt til at prøve og huske navnene eller navnet på den person, der er ansvarlig for ansættelsen.

Rekognoser

Først ringer du til de virksomheder, du har lyst til at arbejde hos. Der skal du spørge efter den, som er ansvarlig for ansættelser. Det kunne være en afdelingschef eller lignende. Lad være med at gå direkte efter deres HR-afdeling, da de for det meste kun “screener” ansøgere, de står som udgangspunkt ikke for selve ansættelsen.

Lav grundig research

Næste skridt er at du finde ud af, om der er en stilling ledig som du kunne være interesseret i, og som svare til dine kompetencer. Derefter er det vigtigt at du bruger tid på at undersøge, hvilke vision og mission, virksomheden har. Det er helt sikkert en stor fordel, at kunne referere til værdisæt og lignende, til en samtale. Hvis virksomheden sælger f.eks. sælger sportsudstyr, er det en fordel at kende deres såkaldte “selling points” og vide hvilket kundesegment der er.

Vær målrettet

Efter at du har fået styr på ovenstående, er næste skridt: ansøg jobbet! Send ansøgningen ATT: (den du er blevet oplyst er ansvarlig for ansættelsen)At kunne fremstå kompetent, engageret og velforberedt i ansøgningen, samt til jobsamtalen er meget vigtigt, hvis du skal skille dig ud fra mængden. Ved samtalen er det vigtigt at være positiv, holde øjenkontakt og ellers være dig selv. Er du nervøs, så meld det ud fra starten, så vedkommende ikke sidder og sætter dig i “bås” at være nervøs til en samtale er helt normalt. Husk også at en rutineret chef hurtigt kan gennemskue, om det er reelle udsagn du kommer med, eller om du smører tykt på for at fremstå mere kompetent end du er.

Vis at du er passioneret

Er du kommet godt igennem ovenstående, så har du en halv fod indenfor. Mange mennesker aflevere en standard ansøgning, som slet ikke er målrettet den enkelte virksomhed. De har ikke taget udgangspunkt i virksomhedens værdier, og hvilken forskel de kan gøre for virksomheden, hvis de bliver ansat. Under jobsamtalen er det derfor også vigtigt at du er ægte, og svare ærligt på de spørgsmål du bliver stillet. Dernæst er det en vigtig pointe at du giver klart udtryk for at du er meget motiveret for stillingen, så ham der interviewer dig ikke er i tvivl om at du brænder for jobbet.

Opsummering

Jeg håber disse punkter har fået dig til at kigge lidt indad, og ændre på nogle ting, så du får et JA til den næste samtale du skal til. Husk pointerne fra de nævnte afsnit, og sidste men ikke mindst – rigtig meget held og lykke med din jobsøgning.

Din økonomi afhænger af dig og ikke andre

Der er mange mennesker der aldrig rigtigt tager stilling til deres økonomi, men faktum er at det kun er dig der har den afgørende effekt på hvor din økonomi er på vej. Ikke engang din bankmand har nogen indflydelse(udover selvfølgelig at lukke for dit kort, hvis det er helt skidt til), så der er ikke andre end dig til at tage ansvar. Ansvar for ens egen økonomiske situation, er noget overraskende mange har problemer med. I 2016 var der en opgørelse der viste at folk på kontanthjælp i gennemsnit skyldte omkring 200.000 kr. i diverse forbrugslån, huslån osv. Det er rigtig mange penge når man er på kontanthjælp, hvor man er heldig hvis man får over 10.000 før skat. Derfor er det bare ALFA & OMEGA at man tager ansvar for sin økonomi, uanset hvor godt et job man har og hvor mange penge der vælter ind på kontoen hver måned.

Spar op til nødssituationer

En af de ting der oftest negligeres er at have en god buffer på sin opsparing i tilfælde af at man bliver arbejdsløs. Langt de fleste er selvfølgelig medlem af en a-kasse, så de er sikret mod at skulle på kontanthjælp(hvis ikke så klik her for at se en god oversigt over a-kasse markedet), men derfor er det stadig vigtigt at have en god stor opsparing, da langt de fleste har udgifter der overstiger den sats man får på dagpenge. En god tommelfingerregel at gå efter er at have nok penge på sin opsparing til at kunne leve for i op til et år (hvor der selvfølgelig spares ekstra godt på pengene), da det giver et fornuftigt tidsrum til at finde nyt arbejde i, uden at være ved at dø af stress over sin pengesituation.

Hvordan finder du så plads til at spare op til dette?

Alt efter hvor meget du tjener hver måned, så er der selvfølgelig forskellige metoder til at få sparet nok op. Hvis du har en overordentlig god indkomst, så kan du sandsynlgivis lave en sådan opsparing på et halvt års tid, hvis du selvfølgelig strammer ballerne lidt imellem tiden. For andre kan det være nødvendigt at kigge lidt på hvor der kan frigøres lidt penge fra måned til måned. Typisk vil dette være i de faste omkostninger som fx bredbånd, mobilabonnementer, tv pakker osv. Her kan man typisk spare omkring 1.000 kr. hvis man er villig til at gå lidt på kompromis. Det du frigøre skal du selvfølgelig sørge for at smide ind på din opsparing, så slipper du for at blive fristet til at bruge dem på noget andet.