Skal jeg eller skal jeg ikke tage et hurtiglån?

Hurtiglån, kviklån, kort forbrugslån. Kært barn har, som man siger, mange navne, og der er ingen grænser for, hvor mange gange om dagen vi bliver tudet ørerne fulde af, at kviklån er den gode løsning til dig, der f.eks. gerne vil have et nyt tv, men ikke lige har pengene til det. Men det er i virkeligheden en rigtig god ide at tænke sig godt og grundigt om, før du vælger at tage et kviklån, og for at hjælpe dig med at tage en kvalificeret beslutning har vi herunder samlet nogle fakta om kviklån og deres væsen!

Et kviklån er en speciel type forbrugslån

Et kviklån eller hurtiglån er overordnet set det samme forbrugslån, som du f.eks. ville kunne tage i din tilknyttede bank, men det er bare meget lettere at optage et hurtiglån kontra et banklån. Først og fremmest er det vigtigt at fremhæve, at et kviklån er et lån med relativ kort løbetid til en relativ høj rente. Med andre ord skal dine penge ret hurtigt betales tilbage, og du bliver pålagt en relativt stor rentepost, som du må lægge oven i dit oprindelige lånebeløb. Det er derfor ikke nødvendigvis billigt at tage et kviklån, men til gengæld kan du låne til stort set alt og blive godkendt indenfor få minutter. Typisk kan du låne fra 2.000 op til 400.000, og det eneste krav er som oftest, at du ikke må være registreret i RKI.

Skal jeg vælge et hurtiglån eller spørge banken om hjælp?

Det er altid en svær afvejning, når du skal beslutte, hvorvidt du skal optage et kviklån eller vælge at bestille et møde med din lokale bankrådgiver. Der er dog nogle parametre, der meget hurtigt kan hjælpe dig til en mere kvalificeret beslutning. Du kan altid tjekke op på de vigtigste parametre ved et hurtig lån på lånhurtig.dk

1. Hvad skal lånet bruges til?

Det første, du er nødt til at have styr på, er, hvad du har tænkt dig at bruge pengene til. Hvis svaret f.eks. er materielle goder, som f.eks. tv, computer eller lignende småelektronik, eller måske en rejse sydpå, så er det klart, at du måske er nødt til at optage et kviklån, da banken typisk ikke vil yde lån til disse ting. Skal du omvendt bruge penge til en ny bil eller noget dyrere investeringer, så er det en rigtig god ide at spørge din bank til råds først, da du med et banklån vil få en meget lavere rente med længe løbetid.

2. Har du en økonomi, der kan bære renterne fra et hurtiglån?

Eftersom hurtiglån involverer en stor og ofte varierende rente med kort løbetid, så vil kviklånet påvirke din økonomi – selv efter du har været på ferie eller nyder dit nye tv hjemme i stuen. Pengene skal betales tilbage på den ene eller anden måde, og renterne kan udgøre en betydelig del af tilbagebetalingsbeløbet. Det er derfor en god ide at overveje, om dine faste indtægter kan bære et kviklån ved siden af de andre faste udgifter – hvis ikke den kan, så lad være med at optage et kviklån! Spørg i stedet din bank til råd!