Din økonomi afhænger af dig og ikke andre

Der er mange mennesker der aldrig rigtigt tager stilling til deres økonomi, men faktum er at det kun er dig der har den afgørende effekt på hvor din økonomi er på vej. Ikke engang din bankmand har nogen indflydelse(udover selvfølgelig at lukke for dit kort, hvis det er helt skidt til), så der er ikke andre end dig til at tage ansvar. Ansvar for ens egen økonomiske situation, er noget overraskende mange har problemer med. I 2016 var der en opgørelse der viste at folk på kontanthjælp i gennemsnit skyldte omkring 200.000 kr. i diverse forbrugslån, huslån osv. Det er rigtig mange penge når man er på kontanthjælp, hvor man er heldig hvis man får over 10.000 før skat. Derfor er det bare ALFA & OMEGA at man tager ansvar for sin økonomi, uanset hvor godt et job man har og hvor mange penge der vælter ind på kontoen hver måned.

Spar op til nødssituationer

En af de ting der oftest negligeres er at have en god buffer på sin opsparing i tilfælde af at man bliver arbejdsløs. Langt de fleste er selvfølgelig medlem af en a-kasse, så de er sikret mod at skulle på kontanthjælp(hvis ikke så klik her for at se en god oversigt over a-kasse markedet), men derfor er det stadig vigtigt at have en god stor opsparing, da langt de fleste har udgifter der overstiger den sats man får på dagpenge. En god tommelfingerregel at gå efter er at have nok penge på sin opsparing til at kunne leve for i op til et år (hvor der selvfølgelig spares ekstra godt på pengene), da det giver et fornuftigt tidsrum til at finde nyt arbejde i, uden at være ved at dø af stress over sin pengesituation.

Hvordan finder du så plads til at spare op til dette?

Alt efter hvor meget du tjener hver måned, så er der selvfølgelig forskellige metoder til at få sparet nok op. Hvis du har en overordentlig god indkomst, så kan du sandsynlgivis lave en sådan opsparing på et halvt års tid, hvis du selvfølgelig strammer ballerne lidt imellem tiden. For andre kan det være nødvendigt at kigge lidt på hvor der kan frigøres lidt penge fra måned til måned. Typisk vil dette være i de faste omkostninger som fx bredbånd, mobilabonnementer, tv pakker osv. Her kan man typisk spare omkring 1.000 kr. hvis man er villig til at gå lidt på kompromis. Det du frigøre skal du selvfølgelig sørge for at smide ind på din opsparing, så slipper du for at blive fristet til at bruge dem på noget andet.